Oldalletöltések száma: 9494262
2019. július 20. szombat 14:05,
Illés napja van.

A vevők körében az agárdi, gárdonyi és velencei ingatlanok a legkeresettebb

elado haz sikerado huPár éve szinte minden velencei-tavi település utcáiban egymást érték az eladó táblával vevőt váró házak, nyaralók. S bár eladó ingatlant még ma is találni, időközben gyökeresen változott meg a helyzet. Igen közkedvelt lett a Velencei-tó mellett élni.

   A Velencei-tó környéke még mindig rendkívül versenyképes az ingatlanpiacon, főként a budapesti lakásokhoz képest. A tó települései ugyanis természetközeli állapotokat, vízpartot, jó közlekedést és megfizethető árakat kínálnak – írta a Borsonline.hu

   A megnövekedett érdeklődés azonban az árakat is megnövelte, így mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a Velencei-tó közelségére vágyik. Az árak mintegy 10-20 százalék közötti mértékben emelkedtek tavaly. A vevők leginkább azokat az ingatlanokat keresik, amelyeket 15-25 millió forintért megkaphatnak – mondta el a portálnak a Balla Ingatlan ügyvezetője, Balla Ákos.
   Ezért az árért már egy elfogadható minőségű házat kapnak kerttel, miközben ekkora összegért Budapesten legfeljebb csak egy kis vagy közepes méretű panellakást vehetnének. Néhány éve 15 millióért még átlagos házakat, nyaralókat lehetett venni, ma már egyre kevesebb hasonló összegű ajánlattal találkoznak az ingatlanforgalmazással foglalkozó szakemberek. Ebbe az árkategóriába általában csak a 40 négyzetméter körüli nyaralók férnek bele, míg a 20-25 milliós sávba a 60-80 négyzetméteres házak kerülnek. Természetesen ezek sem újszerűek, a szépen felújított házak ára 30 millió forinttól indul. Akadnak új építésűek is, ezeknél helytől és minőségtől függően a négyzetméterár 500-900 ezer forint között mozog.
   A vásárlókat a kedvező árak mellett a jó vasúti és közúti közlekedés is a Velencei-tóhoz vonzza. Autópályán és vonattal is gyorsan elérhető a főváros, de a lakáshoz közel a vízpart is. Nem véletlen, hogy az elmúlt egy évben 10 százalékos mértékben növekedett a lakosság száma Gárdonyban és Agárdon.
   A vevők a települések közül leginkább Agárdot, Gárdonyt, Velencét keresik, és ezeken a településeken belül is leginkább azokat az ingatlanokat, amelyekhez közel helyezkednek el nem csak a vasútállomáshoz, de a vízparthoz is. Az ilyen ingatlanok megfelelő ár mellett általában egy-két hét alatt elkelnek – írta a Borsonline.hu.