Oldalletöltések száma: 8936590
2019. május 24. péntek 07:35,
Eszter és Eliza napja van.

Csak néhány millió dollár kell és máris bárki a leggazdagabbak közé tartozhat

dollarok shutterstock comHa az ember azt akarja, hogy a világ leggazdagabbjai közé sorolják a statisztikák, mindössze kell keresnie, vagy találnia 30 millió dollárt. Mint kiderült, olyannyira nem nehéz ennek az összegnek a megszerzése, hogy ez a következő fél évtizedben több tízezer embernek is menni fog.

   Elképesztő ütemben nő a gazdagok száma a világon, a Knight Frank friss elemzése szerint. A világ gazdagjainak száma a következő 5 évben 22%-kal bővülhet, ez azt jelenti, hogy 2023-ra további 43 ezer embernek lesz 30 millió dollárnál is több vagyona – írta a Portfolio.hu.

   Európában 30 millió dollárnál nagyobb vagyona több mint 70 ezer embernek van, közülük a legtöbben Németországban élnek, majd az Egyesült Királyságban. Magyarországon 213 ilyen dollármilliomos volt tavaly.
   Az elemzésből többek között kiderül az is, hogy Ázsia erős gazdasági teljesítményének köszönhetően 2019 lehet az első olyan év, amikor a világ dollármilliomosainak száma meghaladja a 20 millió főt. A következő öt évben Indiában nő majd legnagyobb mértékben, 39%-kal a gazdagok száma, ezt követi a Fülöp-szigetek 38, majd Kína 35%-kal.
   A már meglévő dollármilliomosok körében végzett felmérés szerint a következő 12 hónapban vagyonuk további növekedésével számolnak. Ez a bizalom különösen az amerikai gazdagok körében erős, az itt megkérdezettek 80%-a gondolja így.
   Attól függetlenül, hogy lesz-e Brexit, mikor, és hogy milyen, idén is London marad a globális vagyonközpont, miután a brit fővárosban él a legtöbb dollármilliomos a világon, New York csak a második helyre fért fel.
   A tanulmány kitér arra is, hogy a világ dollármilliomosai között 26% tervezi, hogy más országba emigrál, amire a szóba jövő országok különféle állampolgári programokkal és befektetési kedvezményekkel készülnek. Ilyen például Moldova és Montenegró is. Azt, hogy milyen mértékben nő a gazdagok vagyona, jól mutatja, hogy az Institute for Policy Studies kutatása szerint a 15 leggazdagabb amerikai család vagyona már 618 milliárd dollárt tesz ki, ebből a három leggazdagabb családé közel 350 milliárd dollár.
   A tanulmány szerint egy medián (statisztikai középérték) amerikai család vagyona alig több mint 80 ezer dollár, ami 1982 óta 3%-os visszaesést jelent. Ehhez képest a Walton, a Koch és a Mars család vagyona ugyanebben az időszakban közel 6000%-kal, majdnem 350 milliárd dollárra nőtt – írta a Knight Frank elemzése nyomán a Portfolio.hu.