Oldalletöltések száma: 9494308
2019. július 20. szombat 14:12,
Illés napja van.

Van helye a fakanálnak a serpenyőn, csak eddig nem gondoltunk rá

serpenyo fakanal thechive comVannak evidenciák, vagyis olyan alapigazságok, amelyeket úgy fogadunk el, ahogy vannak. Nem gondolkodunk például azon, hogy egyik-másik eszközünk miért olyan, amilyen, mert ha már így volt régen is, akkor annak biztosan komoly oka van. Például a serpenyők nyelének ovális kivágásának okán sem nagyon elmélkedünk.

   Arról, hogy miért van a serpenyők és wokok nyelén a lyuknak ovális alakja, a többség úgy véli, annál fogva könnyen lehet felakasztva tárolni az edényt. De van egy kevésbé ismert felhasználási módja is, amelyre a Dívány.hu hívja fel a figyelmet.

   A Vapiano étteremlánc szakemberei szerint a serpenyők nyelén található lyuk elsősorban nem az edények felakasztására szolgál, hanem a tűzhely tisztaságának megőrzését segíti. Az ovális lyuk ugyanis – szerintük – arra való, hogy a szakács, háziasszony oda állítsa a főzéshez használt fakanalat – írta a Dívány.hu.
   Lehet, hogy ezen kívül is van oka az ovális kivágásnak, az is lehet, hogy csak egy gyártóról gyártóra öröklődő hagyomány, mindenesetre érdemes egy próbát tenni a fakanál odahelyezésével a következő főzés alkalmával.